Katarzyna Bartosz - SLD

Katarzyna
Bartosz - SLD

Rocznik 1980. Wykształcenie prawdopodobnie niższe niż wyższe (brak info na ten temat).

Prowadzi własną działalność gospodarczą - sklep spożywczy, wędliny, wódka, piwo i papierosy, na Rzgowskiej 143, pod firmą Kubiak - S-ka.

W Radzie Miasta pracuje (?) w czterech komisjach:

Komisja Finansów, Budżetu i Polityki Podatkowej

Komisja Gospodarki Mieszkaniowej i Komunalnej (wiceprzewodnicząca)

Komisja Jednostek Pomocniczych Miasta

Komisja Rozwoju i Działalności Gospodarczej (wiceprzewodnicząca)

oprócz tego ma swój biznes, który przyniósł jej ponad 53 000 zł brutto w 2015 r. - więc chyba trochę uwagi i czasu musi poświęcić na pilnowanie.

I dodatkowo wzięła etat w GOŚ - spółce komunalnej, a co tam, dodatkowy grosz się przyda, a kiedy będzie pracowała?

W każdym razie pokonała innych kandydatów na to stanowisko, nie podając nawet, jakie ma kwalifikacje i wykształcenie. Ciekawe.

Kierujemy pytanie w trybie dost, do inf. publicznej o listę obecności w pracy, listę płac oraz pobierane diety i dodatki z rady Miejskiej oraz w trybie prawa prasowego, o sposób kierowania firmą na cały etat, w godzinach urzędowania w Radzie oraz w Spółce miejskiej. Sprawdzimy tez listy obecności na sesjach rady oraz wszystkich czterech komisji.

2014 - radna z listy SLD (359 głosów) - prawdopodobnie tzw. kawiorowa lewica, z silnym parciem na stołki i koneksje.

Najbogatsza radna, 35-letnia Katarzyna Bartosz, jest współwłaścicielką firmy - sklepiku. W ubiegłym roku uzyskała dochód 53,3 tys. zł. Ma 20 tys. zł oszczędności, 279-metrowy dom wart 900 tys. zł i działkę o pow. 3200 mkw. wartą 800 tys. zł. Jest też współwłaścicielką Cadillaca Escalade i Renault Trafic (oba auta z 2007 r.). /LINK/

Łódzka radna SLD dostała pracę w Grupowej Oczyszczalni Ścieków. To podobno merytoryczny angaż, ale ma oczywisty kontekst polityczny Chodzi o Katarzynę Bartosz, radną klubu SLD, która mandat otrzymała za Tomasza Trelę, gdy został wiceprezydentem Łodzi po tym, jak PO weszła w koalicję z SLD. W GOŚ dostała stanowisko specjalisty ds. kontroli zarządczej, co oznacza, że zajmie się weryfikowaniem, czy w spółce wszelkie działania podejmowane są z zachowaniem procedur. Prezes GOŚ Joanna Błaszczyk-Skalska sugeruje, że to bardzo istotne stanowisko w kontekście planów inwestycyjnych spółki.

Łódzkie spółki miejskie: działacze SLD w kolejnych radach nadzorczych. To wynik umowy koalicyjnej? /LINK/

Nowy wiceprezydent Łodzi Tomasz Trela (SLD) swoje obowiązki ma objąć od środy. Będzie musiał zrzec się mandatu radnego. W jego miejsce do Rady wejdzie Katarzyna Bartosz z rekordowo niskim poparciem - zaledwie 359 głosów. Katarzyna Bartosz startowała w wyborach z listy SLD, ale była związana z partią Twój Ruch.

Oświadczenia majątkowe:
Ruch Palikota